Ruokaa omasta maasta

Vaustikas aasialainen


a la keittiömestari Vesa Sjöblom

Ostoskoriin


 

  • 800 g porsaankylkeä

Marinadi

  • 4 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 4 kynttä tuoretta valkosipulia
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa 

Haudutusliemi

  • 5 dl kuivaa omenasiideriä
  • 4 laakerinlehteä
  • 5 kokonaista maustepippureita

Makkara-juurespaistos

  • 5–6 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 iso sipuli
  • 100 g voita
  • 2 dl vettä
  • 200 g Kotkan Lihamestarien tomaatti-chili-basilika-raakamakkaraa
  • suolaa ja mustapippuria

Raasta inkivääri ja valkosipuli hienoksi ja sekoita marinadin ainekset. Viipaloi kylki noin sentin paksuisiksi siivuiksi ja upota viipaleet marinadiin. Anna lihojen maustua jääkaapissa mieluusti yön yli. Kuumenna uuni 150° ja ruskista kylkiviipaleisiin rapea pinta. Kippaa lihat uunivuokaan ja kaada mukaan omenasiideri, lisää laakerinlehdet ja maustepippurit. Peitä vuoka foliolla ja hauduta uunissa: 2 tuntia mukavan mureaksi tai 3 tuntia pulled porkiksi.

Valmista paistos ennen tarjoilua: Kuori ja kuutioi juurekset ja suikaloi sipuli. Pilko raakamakkara noin sentin paloiksi tai puristele kuten siskonmakkarat. Kaada vesi laakeaan kasariin, lisää voi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää pilkotut juurekset ja anna kiehua niin, että neste lähes haihtuu. Lisää pannulle mukaan sipulisuikaleet ja makkarat. Paista n. 5 minuuttia ja mausta. 

Kokoa annos syvälle lautaselle, lusikoi pohjalle makkarapaistosta ja päälle muutama siivu haudutettua kylkeä. Valele annos paistoliemellä ja koristele tuoreilla yrteillä. Nautiskele!

Palkinnot


Nämä makkarat ovat saaneet tunnustusta maailmalla! Kotkan Lihamestareiden tuorelihamakkarat ovat olleet useana vuonna kärkisijoilla kovatasoisessa makkaranvalmistuskilpailussa Englannin Nottinghamissa. Tuliaisina on ollut kulta- ja hopeamitaleita jo viiden vuoden ajan. Maista sinäkin! Makkaroita löydät mm. Kotkan Prisman sekä muiden hyvin varustelluiden kauppojen palvelutiskeistä. Jos teidän kaupan tiskissä ei niitä vielä näy, niin kysykää ihmeessä kauppiaaltanne, asia on varmasti korjattavissa! Kurkkaa myös resepti-idea ja sitten vaan kokkaamaan!