Ruokaa omasta maasta

Karjalankastike


Ostoskoriin


  • 750 g Kotkan Lihamestarien karjalanpaistilihaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kokonaisia maustepippureita
  • 1 tl kokonaisia mustapippureita
  • 2 laakerinlehteä

Ota lihat huoneenlämpöön lepäämään puoli tuntia ennen kokkausta. Kuori sekä pilko porkkanat ja sipulit ronskeiksi paloiksi. Ruskista lihat pannulla ja lisää 1 tl suolaa. Lado reiluun pataan lihat, kasvikset ja mausteet ja lisää vettä, kunnes lihat peittyvät. Kypsennä 200° uunissa ensin tunti ilman kantta, laske lämpö 175° ja anna muhia vielä 1½ tuntia kannen alla. Lopuksi lisää suolaa maun mukaan. Tarjoa perinteisesti keitettyjen perunoiden kanssa tai kokeile riisin kera!

Vinkki! Tuunaa kastike välimerelliseksi tomaattisella kastikepohjalla ja basilikalla. Muutamaa minuuttia ennen tarjoilua voit sujauttaa joukkoon vaikkapa fetakuutioita ja oliiveja! Metsän makuja kastikkeeseen tuo katajanmarjat sekä sienisato – joko mättäiltä tai kaupan hyllystä poimittuna. Lisää ne joukkoon viimeiseksi kypsennystunniksi.

Palkinnot


Nämä makkarat ovat saaneet tunnustusta maailmalla! Kotkan Lihamestareiden tuorelihamakkarat ovat olleet useana vuonna kärkisijoilla kovatasoisessa makkaranvalmistuskilpailussa Englannin Nottinghamissa. Tuliaisina on ollut kulta- ja hopeamitaleita jo viiden vuoden ajan. Maista sinäkin! Makkaroita löydät mm. Kotkan Prisman sekä muiden hyvin varustelluiden kauppojen palvelutiskeistä. Jos teidän kaupan tiskissä ei niitä vielä näy, niin kysykää ihmeessä kauppiaaltanne, asia on varmasti korjattavissa! Kurkkaa myös resepti-idea ja sitten vaan kokkaamaan!